Preview Topper Toon interview

Ook in andere landen is inmiddels TopperToon een begrip worden. Zo werd het managementteam benaderd door een Groenlandse krant, de Kamikposten, dat zij graag een interview wilde met onze Toon. Zij hadden gehoord dat Topper , in oktober naar Patagonië (Argentinië) zou af reizen.   Na enig e-mail verkeer werd er een afspraak gemaakt in een Amsterdams hotel. De Groenlanders hadden de mooie Sara en de fotograaf Olsen  afgevaardigd. Het volledige  interview zal begin oktober in de krant komen. De afspraak is gemaakt om alvast een klein gedeelte op de site te zetten.

 

S.O. : Patagonië is voor Groenlanders nogal erg ver weg. Hoe zit dat voor Nederlanders ?

T.T.: Dit geldt ook voor de Nederlanders.

S.O.: Je bent een echte reisfotograaf, gaan we dit  weer terug zien in je reportage ?

T.T.: Ik zal me dit keer meer  gaan toeleggen op landschappen, daar ligt ook mijn grootste liefde in de fotografie. Maar ook alles wat ik onderweg tegenkomt zal mijn aandacht krijgen.

S.O.: Vroeger was je vooral bekend van je onderwater foto’s. Doe je dat niet meer ?

T.T.: Ik duik nog wel hoor. Maar ja, ik word ook een dagje ouder.

S.O.: Hoe is de samenwerking zo met John en Peter ?

T.T.: Heel goed. Krijg veel steun van die twee. Ze nemen mij een heleboel werk uit handen,  waardoor ik me veel meer op het fotograferen kan richten. Het voordeel is dat ze zelf ook veel verstand van fotografie  hebben en fraaie  platen maken. De jongens  weten  dus wel waar ze over praten. We hebben natuurlijk wel eens een verschil van mening.  Maar dat lossen we, onder genot van een drankje,  meestal wel op.

S.O.: Patagonië wordt ook wel het land van de grote voeten genoemd. Hoe staat het  met jou voeten ?

T.T.: Prima. Als natuur-  en reisfotograaf moet je natuurlijk wel goede voeten hebben. Ik hou ze in een goede conditie.

S.O.: Ga je nog naar de Perito Morenogletsjer ?

T.T.: Is wel het plan, als weer het toe laat. Het kan daar nogal spoken in oktober.

S.O.: Hoe zit het met de liefde ?

T.T.: (Na enige aarzeling) No comment.

S.O.: Rond de baai van Peninsula  Valdes, waar walvissen te zien zijn, ga je dat ook nog bezoeken ?

T.T.: Zeker, het moet me toch een keer lukken om ze kunnen fotograferen.  In het verleden is dat regelmatig verkeerd gegaan.

 

S.O.: Ik wil het hier bij laten. Vond het een goed interview. We zijn benieuwd naar de foto’s na terugkomst  uit Argentinië. Heel erg bedankt.

T.T.: Your’e welcome.

 

Na afloop gaan Holm en Toon naar buiten om een geschikte plaats te vinden voor het maken van wat foto’s.  Sara vertrouwd ons nog toe, wat een aardige en charmante man en zo bescheiden. Ik kom dat niet zo veel tegen in dit wereldje. Ze is duidelijk onder de indruk van Toon.  Als Toon en Holm weer terug zijn, drinken we nog wat en gaan na een innig afscheid weer terug naar Schiedam.

 

 John en Peter

Management TopperToon ©2012Afbeelding

Advertenties